Kamorkoli se te dni obrnemo, slišimo o korona virusu, njegovem širjenju, težavah katere povzroča in njegovih posledicah.

Potem, ko je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) korona virus razglasila za globalno grožnjo, na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) mirijo slovenske državljane in pravijo, da običajen državljan trenutno nima nikakršnega vzroka za skrb.

Večina komplikacij se pojavlja pri starejših, kateri imajo kronične bolezni srca, pljuč, sladkorno bolezen, ipd. Kljub temu, pa se v vsakem od nas pojavlja vprašanje, kaj pa če se stanje zaostri in zbolim jaz moji otroci ali najbližji.

Čeprav je o preventivnih ravnanjih napisanega že veliko, vam nekaj napotkov podamo še mi. Predstavljeni so na nekoliko drugačen način kot ostali in dopolnjujejo se z že prej zapisanem na naši spletni strani – iz naturopatskega vidika.

Pomembna je preventiva in krepitev našega obrambnega sistema.

  • obrambni sistem si okrepimo z tapkanjem celega telesa. Zlasti ne smemo pozabiti na vse predela bezgavk. Bezgavke se nahajajo po vsem telesu, delujejo kot filtri za tujke in so pomembne za delovanje imunskega sistema
  • pomembno je globoko dihanje. Odstotek obolelih bi se zelo znižal v primeru pravilnega in globokega dihanje. Plitvo dihanje namreč povzroča slabljenje imunskega in živčnega sistema, nastajanje in širitev bolezni. Da bo dihanje pravilno in globoko je potrebno vključiti trebušno prepono.
  • dobrodošla je refleksna masaža stopal, zlasti con katere vplivajo na imunski sistem (pred dvema tednoma smo pri nas na delavnici na temo Refleksna masaža stopal, le te nazorno pokazali.)
  • za krepitev imunskega sistema je pomembna limfna drenaža. Dobro delovanje limfnega sistema je nujno za zdravo delovanje človekovega telesa. Ta sistem odvaja tekočino, razstruplja in prenavlja tkiva, filtrira strupe ter pomaga doseči zdrav imunski sistem in ga dvigniti na višjo raven.
  • priporočamo pitje grenčice 3*/dan. Grenčine v izdelku spodbudijo prebavo in pospešijo izločanje prebavnih sokov v celotnem prebavnem sistemu. Ker pa imamo v črevesju 80% imunskega sistema je to zelo pomembno za ohranjanje našega zdravja.
  • v stanovanju je priporočljivo imeti difuzorje napolnjene z tekočino, katera razkužuje prostor. V našem primeru vam priporočamo hidrolat žajblja, timijana, kraškega šetraja ali sivke.

Za dodatne informacije v primeru težav nas lahko kontaktirate, obiščete ali nam prek spletne pošte postavite dodatna vprašanja.

Kontakt: info@zeliscarogelja.si

Tel: 031 – 202 -588

Želimo vam veliko uspehov pri krepitvi imunskega sistema.

ZDRAVJE JE V TVOJIH ROKAH, SAMO POSLUŠATI SE MORAŠ!

Napiši svoj komentar