O nas

ZELIŠČNA KMETIJA ROGELJA

Nahajamo se v majhni, a čudoviti kraški vasici Vojščica, nedaleč stran od italijanske meje na zahodnem delu Slovenije. Strast po naravi, zdravju, dobremu počutju in gostoljubnosti so že trdno zakoreninjene vrline naših dedov, ki se iz generacije v generacijo ohranjajo v naših srcih in družinski tradiciji.

Začetki Zeliščne kmetije Rogelja segajo v leto 2010, ko smo si z velikim veseljem zadali te vrline ohranjati tudi v bodoče. Razgibano kraško površje svojo edinstvenost potrjuje tako s podzemnim kot s površinskim svetom, pri čemer podzemnega prepletajo čudovite jamske tvorbe, površinskega pa pestrost naravne in kulturne krajine, ki se je tu razvijala tisočletja.

Kamnite planjave, suhi travniki in poraščeni gozdovi na kraškem površju skrivajo izjemnost flore, ki se je pod vplivom mediteranskega podnebja z značilno kraško burjo razvijala svojevrstno in drugače.

Ugodne klimatske razmere, edinstvena kraška pokrajina in srčna družinska želja po širitvi zavesti o zdravem načinu življenja, ki izhaja izključno iz narave, nas je navdihnila, da počnemo to kar cenimo in kar smo postali – ZELIŠČNA KMETIJA ROGELJA. V sklopu Zeliščne kmetije pa smo že od samega začetka strokovno usposobljeni tudi za izvajanje različnih vrst masaž.

Vas zanima še kaj več o nas?

Pišite nam