V četrtek 13.02.2020 smo na Zeliščni kmetiji Rogelja gostili prav poseben dogodek.

Zakaj gre?

Z novim letom je Fakulteta za turistične študije – Turistica pristopila k novemu načinu povezovanja, podjetniško – inovativno  zagnanih bivših in aktivnih študentov  z gospodarstvom. Tako je bil ustanovljen nov ˝oddelek˝ imenovan sTOUdio Turistica, preko katerega zagnani študenti obiskujejo različne slovenske lokacije in ponudnike, kjer se srečujejo z namenom izmenjave mnenj, mreženja s ponudniki, poslušanja aktualnih turističnih tem, dobrih praks, ipd. Taka srečanja so bila poimenovana sTOUdio zmenki na terenu.

Po prvem v Celju, se je drugi po vrsti tokrat zvrstil pri nas, na Zeliščni kmetiji Rogelja.

Zmenka se je pri nas udeležilo 6 zagnanih ter nadobudnih bivših in aktivnih študentov z vključno tremi mentorji. Dogodek je vodil pobuditelj ideje sTOUdia in prodekan za mednarodno in razvojno sodelovanje na Fakulteti za turistične študije – Turistca izr. prof. dr. Dejan Križaj. Tekom tri – urne debate so udeleženci najprej prisluhnili zgodbam Zeliščne kmetije Rogelja, na kar je sledila predstavitev njihovih inovativnih idej in izmenjava mnenj ter predlogov za izboljšave. Za konec se je na povabilo odzvala še mag. Ariana Suhodolnik, VD direktorice zavoda Miren – Kras iz Občine Miren – Kostanjevice, ki nam je na zelo zanimiv način predstavila zgodbo novo nastale blagovne znamke Miren – Kras, vključno z njihovimi vzpodbudnimi dosežki in izjmeno trajnostno naravnanostjo, ki so jo na tej poti ubrali.

Seveda ni šlo brez dobre in zdrave zeliščne ˝zakuske˝. Za odlično rdečo kapljico – Teran, bi se ob tej priložnosti radi zahvalili odličnemu vinarju Marjanu Rogelja iz Tomaja. Več o njem tukaj.

Ste ponudnik in bi si tak dogodek želeli gostiti tudi pri vas? Pišite nam na info@zelisacrogelja.si.

Spodaj še nekaj utrinkov.