Naturopatski pregled s svetovanjem

Naturopatija je alternativa metoda samozdravljenja z načeli, ki jih najdemo že pri Hipokratu (okrog 400 pr. Kr.). Njen namen je holistični (celostni) pristop k raziskovanju, obravnavi in razumevanju posameznika. Ne osredotoča se na bolezen ali posamezne dele telesa, pač pa osebo dojema kot celoto, pri čemer velik pomen pripisuje vplivu okolja, v katerem posameznik živi in deluje.

Naturopatija poudarja povezavo med telesom, duhom in umom. Osnovno prepričanje je, da v nezdravem okolju ne moremo biti zdravi ter da se zdravje lahko povrne, ko se poveča vitalnost posameznika, ki pa je pogojena z različnimi dejavniki; duševnimi, čustvenimi, fizičnimi, duhovnimi in okoljskimi.

Naturopat z različnimi tehnikami krepi zdravje in ne zdravi! Naturopatski pregled je primeren za vsakogar in za vsako bolezensko stanje.

NATUROPATSKE TEHNIKE, KI JIH V SKLOPU NATUROPTASKEGA PREGLEDA IZVAJAMO

Iridologija (pregled šarenice z lupo ali iridoskopom)

Iridiologija je tehnika, ki se ukvarja z diagnostiko očesa (pregled šarenice z lupo ali iridoskopom). Temelji na interpretaciji znakov pristonih v šarenici. Stanje oz. odstopanja posameznih delov nudijo informacijo o delovanju posameznega organa.

Prepoznamo lahko stanje zakisanosti telesa oz. prisotnost toksinov, pretočnost energij, ali je telo v krču, kateri organi potrebujejo spodbudo k boljšemu delovanju, ipd. Ker so oči ogledalo duše, je v njih moč zaznati tudi emocionalne blokade.

Ker je oko živo in občutljivo moramo očesno šarenico pregledovati v živo.
Pri samem pregledu ne postavljamo diagnoz.

Iridološki pregled tudi ne nadomesti obiska pri zdravniku. Pregled je neboleč in primeren od 6 leta dalje.

Individualnno svetovanje prehranjevanja in jedilnikov

V naturoptaski pregled je vključeno tudi prehransko svetovanje z jedilniki (po tradicionalni kitajski medicini). Prehrana temelji na uravnovešanju okusov glede na deficit posameznega organa, pri čemer uporabljamo sladek, slan, pikanten, kisel ali grenak okus določenega živila. V ospredje postavimo navade in želje posamezne stranke. Na ta način se izognemo pretiranemu stresu in lažji izvedbi prehranskega cikla.

Svetovanje za boljši življenski slog

V sklopu pregleda se bomo dotaknili tudi vašega življenskega sloga. Dandanes je izgorelost pogost pojav, posledice pa sežejo globje v telo kot smo si sami pripravljeni priznati. Stres »pronica« v vsak kotiček našega telesa.

Druge tehnike

Po potrebi, v okviru naturopatskega pregleda v skrajšani verziji izvedemo tudi katero izmed masažnih tehnik navedenih v zavihku Skrb za telo (aurikuloteraipija, tehnike uravanjavanja mišic, refkleksoterapija, ipd.).

Trajanje in cena masaže:

  • 90 min-80€
Rezervirajte svoj termin

Izpolnite obrazec

*Izberite željeni termin. Za potrditev termina vas bo naša ekipa kontaktirala.

Scroll to Top
0