Varstvo osebnih podatkov

Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR zahtevajo, da vsaki posameznici ali posamezniku pripada osebna človekova pravica do varstva njenih ali njegovih osebnih podatkov, tako da se jim zagotavljajo zasebnost oziroma dostojanstvo ter podatkovna samoodločba. V okviru osebne človekove pravice ima vsaka posameznica ali posameznik upravičenje, da se z zakonom ter pošteno in na pregleden način ureja in zagotavlja obdelava njenih ali njegovih osebnih podatkov, tajnost njenih ali njegovih osebnih podatkov, ter njene ali njegove pravice do seznanitve z lastnimi osebnimi podatki, do popravka lastnih podatkov oziroma do uresničevanja drugih pravic iz tega ali drugega zakona.
Privolitev posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, pomeni: vsako prostovoljno, konkretno, informirano in nedvoumno ravnanje v obliki izjave ali drugačnega jasnega aktivnega delovanja, iz katerega je mogoče sklepati na želje posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, s katero izrazi strinjanje z obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj

Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne trgovine Zeliščna kmetija Rogelja (v nadaljevanju ´ponudnik´, ki je dostopna na povezavi in jo upravlja družba Magda Rogelja – Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji (v nadaljevanju: ‘Zeliščna kmetija Rogelja’).

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

Ponudnik: Zeliščna kmetija Rogelja
Sedež ponudnika: Vojščica 32, 5296 Kostanjevica na Krasu
E-naslov: info@zeliscarogelja.si
Tel. št. +386 (0) 41 825 569
Matična številka: 2376059000
Davčna številka: 12331937

Upravljalec in obdelovalec osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven Zeliščne kmetije Rogelja, razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t. i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

– dostavna služba: Pošta Slovenije
– računovodski servis
– A-Banka

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Vrste obdelanih podatkov, ki jih zbiramo

– Podatki o inventarja (npr. imena, naslovi).
– Kontaktni podatki (npr. e-pošta, telefonske številke).
– Podatki o uporabi (npr. obiskane spletne strani, zanimanje za vsebino, čas dostopa).
– Meta / komunikacijski podatki (npr. podatki o napravi, naslovi IP). Več tukaj: Piškotki

Zakaj zbiramo podatke

Vaše podatke zbiramo:
– pri izpolnitvi obrazca za povpraševanje (ime in priimek, elektronski naslov in telefonska številka) po naših produktih, se s tem strinjate, da vaše podatke uporabljamo za namene odgovora na to povpraševanje oziroma nadaljnjega sodelovanja v prihodnosti v obliki klica preko telefona ali pisnega odgovora na elektronski naslov

– s prijavo na e – novice se strinjate, da ime in priimek ter poslan elektronski naslov uporabimo za izboljšanje individualne nakupovalne izkušnje na način, da s pomočjo elektronskih naslovov ter imena ter priimka, kreiramo ciljne skupine za prilagojeno oglaševanje ponudbe na socialnih omrežjih Facebook in Instagram, v Google AdWords ter za pošiljanje t. i. ´newsletter´ – jev. Dvojna prijava in prijava: Registracija za naše e – novice poteka po tako imenovanem dvostranskem postopku. To pomeni, da boste po vpisu prejeli e-poštno sporočilo, da zaprosite za potrditev vaše registracije. Ta potrditev je potrebna, da se nihče ne more registrirati z zunanjim e-poštnimi naslovom.

– pridobljene podatke ob registraciji v spletno trgovino Zeliščna kmetija Rogelja ali zgolj vnosu zahtevanih podatkov zaradi izvedbe naročila brez registracije, uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje potrdila o prejemu naročila, računov, obvestila o odpremi pošiljke in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem v zvezi z vračili ali menjavami blaga, reklamacijami, stornacijami …). Nekateri vaši osebni podatki bodo posredovani pogodbeni dostavni službi Pošta Slovenije (za namene odpošiljanja pošiljk), računovodstvu (za namene vodenja računovodskih listin), ter Abanki (za namen izvajanja transakcij), ki prav tako obvezujejo varovanja vaših osebnih podatkov v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR)

V primeru vračila blaga, nam mora kupec posredovati tudi številko osebnega bančnega računa, kamor mu lahko vrnemo kupnino.
Kadarkoli lahko nasprotujete uporabi osebnih podatkov za namene oglaševanja. Zadostuje obvestilo po elektronski pošti, pismu ali faksu. Tukaj lahko najdete naše kontaktne podatke.
Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne more prejeti določenih storitev oziroma z nami skleniti pogodbe. Kateri podatki so taki, da njihovo ne posredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Pravice posameznikov, na katere se podatki nanašajo

Imate pravico zaprositi za potrditev ali se vprašani podatki obdelujejo, kot tudi za nadaljnje informacije in kopijo podatkov v skladu s 15. členom GDPR.

V skladu s 16. čl. GDPR imate pravico zahtevati dopolnjevanje podatkov, ki se nanašajo na vas in do popravka napačnih podatkov, ki se nanašajo na vas.

V skladu s čl. 17. GDPR, imate pravico zahtevati, da se povpraševani podatki takoj izbrišejo ali, kot alternativo, zahtevate omejitev obdelave v skladu z 18. členom GDPR.

Imate pravico zahtevati, da se podatki, ki se navajajo na vas in so nam bili posredovani v skladu z 20. čl. GDPR in zahtevati posredovanje drugim odgovornim osebam.

V skladu s 77. členom imate pravico vložiti pritožbo pri pristojnem nadzornem organu.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osnovne osebne podatke hranimo več časa, dokler ste naš registrirani kupec ali naročnik na novice.
Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani.
Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.
Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).
Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.

Piškotki in pravica do ugovora direktnega oglaševanja

Ko govorimo o piškotkih mislimo na majhne datoteke, ki so shranjene na uporabniških računalnikih. V piškotkih se lahko shranijo različne informacije. Piškotek se uporablja predvsem za shranjevanje informacij o uporabniku (ali napravi, na kateri je shranjen piškotek) med ali po obisku spletne ponudbe. “Začasni piškotki” ali “prehodni piškotki” so piškotki, ki so izbrisani, ko uporabnik zapusti spletno storitev in zapre svoj brskalnik. V takšnem piškotku lahko na primer shranite vsebino nakupovalnega vozička v spletni trgovini ali statusu prijave. Izraz “trajni” ali “stalni se nanaša na piškotke, ki ostanejo shranjeni tudi po zaprtju brskalnika. Na ta način lahko na primer shranite prijavo, ko po nekaj dneh ponovno obiščete mesto. Prav tako lahko v takšnem piškotku shranimo interese uporabnikov, ki se uporabljajo za merjenje obsega ali namene trženja. »Piškotek drugega ponudnika« se nanaša na piškotke, ki jih ponujajo ponudniki, razen osebe, ki upravlja spletno ponudbo (če gre le za njihove piškotke, to imenujemo “Piškotki prve stranke”).
Uporabljamo lahko začasne in stalne piškotke in to pojasnjujemo v kontekstu naše politike zasebnosti.
Če želite, lahko s spreminjanjem nastavitev brskalnika omejite, blokirate ali izbrišete piškotke. Shranjene piškotke lahko izbrišete v sistemskih nastavitvah brskalnika. Izključeni piškotki lahko privedejo do funkcionalnih omejitev ponudbe. Več o piškotkih, ki jih uporabljamo si preberite tukaj