Timijan tinktura (Thymus vulgaris)

9.00

Timijan tinktura (Thymus vulgaris)

 

Prehransko dopolnilo

 

prebavila, grlo in dihalne poti

 

Timijan lajša in podpira prebavo. Blagodejno in prijetno deluje na grlo, žrelo in glasilke. Lajša izkašljevanje. Pomaga pri suhem kašlju.

 

Neto količina: 100 ml

Timijan (znansvetno ime Thymus vulgaris) tvori z razvejanimi in pogosto olesenelimi vejami majhen grm, visok od 20 do 40 cm. Majhni, ozko linearni do eliptični lističi so na spodnji strani dlakavi, po robu pogosto zviti in na kratkem peclju s prilističi razporejeni drug nasproti drugega. Tinktura je izdelana po tradicionalni metodi hladnega namoka iz katerega nastane ekstrakt, ki zagotavlja širok spekter učinkovin.
Izvleček cvetoče zeli timijana, tropinovo žganje (45% vol. alk.).
Zaužijemo 10 do 20 kapljic, 1 do 3-krat na dan razredčeno v pol do 1dl tekočine (vode). Pijemo 3 tedne. Uživanje oz. uporaba izdelka je enostavna. Zeliščne kapljice po predpisanih navodilih odmerimo (preštejemo) in popijemo z malo vode ali čaja.
Prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno hrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Za dodatne informacije ali nasvet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Izdelek je močnejši od čaja, zato ga uživamo v manjših količinah. Ni primerno za otroke. Izdelek ni namenjen diagnosticiranju, zdravljenju ali preprečevanju bolezni. Izdelka ni ovrednotila Evropska agencija za zdravila ali Uprava za hrano in zdravila.
Dobro zaprto v temnem in suhem prostoru.
Scroll to Top
0