Njivska preslica tinktura (Equisetum arvense)

9.00

Njivska preslica tinktura (Equisetum arvense)

 

Prehransko dopolnilo

 

lasje in nohti, jetra, srce in ožilje, sečila, sklepi in kosti

 

Njivska preslica izboljšuje delovanje jeter. Ohranja čvrstost in neprepustnost sten krvnih žil in koronarnih arterij. Ohranja elastičnost arterij. Podpira sproščanje krvnih žil. Lahko pomaga pri remineralizaciji telesa – silicijev dioksid v njivski preslici pomaga ohranjati lase, nohte in kožo v optimalnem stanju. Spodbuja delovanje ledvic.

 

Neto količina: 100 ml

Njivska preslica (znanstveno ime Equisetum arvense) je zelnata trajnica z rumenkastim in do 35 cm visokim steblom. Ima rjave fertilne poganjke, na katerih se nahajajo spore. Ko te dozorijo, ta stebla odmrejo in iz iste korenine zraste členjeno, do 60 cm visoko zeleno steblo. Preslica je odlična naravna zaloga kalcija, silicija in kalija. Tinktura je izdelana po tradicionalni metodi hladnega namoka iz katerega nastane ekstrakt, ki zagotavlja širok spekter učinkovin.
Izvleček zeli njivske preslice, tropinovo žganje (45% vol. alk.)
Zaužijemo 10 do 20 kapljic, 1 do 3-krat na dan, razredčeno v pol do 1dl tekočine (vode). Pijemo 3 tedne. Uživanje oz. uporaba izdelka je enostavna. Zeliščne kapljice po predpisanih navodilih odmerimo (preštejemo) in popijemo z malo vode ali čaja.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno hrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Za dodatne informacije ali nasvet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Izdelek je močnejši od čaja, zato ga uživamo v manjših količinah. Ni primerno za otroke. Izdelek ni namenjen diagnosticiranju, zdravljenju ali preprečevanju bolezni. Izdelka ni ovrednotila Evropska agencija za zdravila ali Uprava za hrano in zdravila.
Dobro zaprto v temnem in suhem prostoru.
Scroll to Top
0