Sveta bazilika tinktura (Ocimum sanctum)

11.00

Sveta bazilika tinktura (Ocimum sanctum)

 

Prehransko dopolnilo

 

imunski sistem, grlo in dihalne poti, srce in ožilje

 

Sveta bazilika blagodejno vpliva na različne težave dihalnih poti. List svete bazilike ima pomembne antioksidativne lastnosti. Pomaga ohranjati moč imunskega sistema, saj vsebuje naravno prisotne antioksidante, ki nas zaščitijo pred radikali, ki povzročajo poškodbe celic. Podpira delovanje srca. Pomaga ohranjati vitalnost. Pomaga vzdrževati odpornost na stres.

 

Neto količina: 100 ml

Sveta bazilika (znanstveno ime Ocimum sanctum) je grm srednje rasti, ki ima v ajurvedski tradiciji – Indiji poseben (celo svet) pomen. Prepoznamo jo po manjših dišečih listih in vijoličnih cvetovih. Tinktura je izdelana po tradicionalni metodi hladnega namoka iz katerega nastane ekstrakt, ki zagotavlja širok spekter učinkovin.
Izvleček cvetoče zeli svete bazilike, tropinovo žganje (45% vol. alk.).
Zaužijemo 10 do 20 kapljic, 1 do 3-krat na dan, razredčeno v pol do 1dl tekočine (vode). Pijemo 3 tedne. Uživanje oz. uporaba izdelka je enostavna. Zeliščne kapljice po predpisanih navodilih odmerimo (preštejemo) in popijemo z malo vode ali čaja.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno hrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Za dodatne informacije ali nasvet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Izdelek je močnejši od čaja, zato ga uživamo v manjših količinah. Ni primerno za otroke. Izdelek ni namenjen diagnosticiranju, zdravljenju ali preprečevanju bolezni. Izdelka ni ovrednotila Evropska agencija za zdravila ali Uprava za hrano in zdravila.
Dobro zaprto v temnem in suhem prostoru.
Scroll to Top
0