Hmelj tinktura (Humulus lupulus)

9.00

Hmelj tinktura (Humulus lupulus)

 

Prehransko dopolnilo

 

počutje, prebavila, holesterol, živci

 

Hmelj podpira prebavo in prispeva k delovanju črevesnega trakta. Prispeva k uravanavanju holesterola v krvi. Ima pomirjujoč učinek na živčni sistem (umirja živčno aktivnost) in prispeva k dobremu in zdravemu spancu.

 

Neto količina: 100 ml

Hmelj (znansvetno ime Humulus lupulus) je rastlina ovijalka oz . vzpenjalka, ki v višino zraste od 3 – 6 m. Ima nazobčane srčaste liste svetlo do temno zelene barve, ki so na obeh straneh dlakavi. Cvetovi navadnega hmelja so enospolni in se združujejo v socvetja v obliki stroškov. Tinktura je izdelana po tradicionalni metodi hladnega namoka iz katerega nastane ekstrakt, ki zagotavlja širok spekter učinkovin.
Izvleček cvetov in strožkov divjega hmelja, tropinovo žganje (45% vol. alk.).
Zaužijemo 10 do 20 kapljic, 1 do 3-krat na dan razredčeno v pol do 1 dl tekočine (vode). Pijemo 3 tedne. Uživanje oz. uporaba izdelka je enostavna. Zeliščne kapljice po predpisanih navodilih odmerimo (preštejemo) in popijemo z malo vode ali čaja.
Prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno hrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Za dodatne informacije ali nasvet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Izdelek je močnejši od čaja, zato ga uživamo v manjših količinah. Ni primerno za otroke. Izdelek ni namenjen diagnosticiranju, zdravljenju ali preprečevanju bolezni. Izdelka ni ovrednotila Evropska agencija za zdravila ali Uprava za hrano in zdravila.
Dobro zaprto v temnem in suhem prostoru.
Scroll to Top
0