Pegasti badelj v olju (Silybum marianum)

12,00

Pegasti badelj je najbolj znan po svojih plodovih saj le ti vsebujejo silimarin. Podpira zdravje in zaščito jeter. Prispeva k razstrupljevalnemu potencialu jeter ter spodbuja prebavo in čiščenje telesa. Pomaga ohranjati zdravje srca.

Neto količina: 125 ml

Lokalna pridelava

Ročna žetev

Brez aditivov

Pegasti badelj v olju

V plodu pegastega badlja se nahajajo različni flavonoidi, ki jih s skupnim imenom imenujemo silimarin. Zaradi slenjega, je pegasti badelj po svetu priznan po svojem pozitivnem vplivu na zdravje jeter.

Pegasti badelj je sredozemska rastlina družine nebinovk (znanstveno ime Silybum marianum). Zanjo, so značilni cvetovi rožnato vijolične barve in bodeči listi in visoka rast (70 – 150 cm). Rastlina cveti od junija do septembra, njen plod, pa dolg med 6 in 7 mm in 3 mm širok (sivkasto, črnorjave ali svetleče barve).

Več o učinkovinah Pegastega badlja si lahko prebere tukaj.
  • Seme pegastega badlja,
  • oljčno olje.

Badljeva semena namakamo v hladno stiskanem oljčnem olju.

Zaužijemo 1-3 čajne žličke na dan, v obdoju treh tednov. Nato naredimo vsaj 1 mesec dni premora.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno hrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Za dodatne informacije ali nasvet se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Izdelek ni namenjen diagnosticiranju, zdravljenju ali preprečevanju bolezni. Izdelka ni ovrednotila Evropska agencija za zdravila ali Uprava za hrano in zdravila.
Dobro zaprto v temnem in suhem prostoru.
Scroll to Top
0